در شرایطی که صنعت سیمان کشور با چالشهای جدی در حوزه تأمین انرژی مواجه است و ناترازی انرژی به یکی از موضوعات کلیدی تبدیل شده، شرکت سرمایهگذاری سیمان تأمین (سیتا) با مشارکت شرکتهای تابعه، نقشه راه انرژی خود را تدوین کرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین، این نشست با حضور مدیران عامل، معاونان فنی و مدیران انرژی شرکتهای زیرمجموعه بهصورت حضوری و برخط، ۲۳ تیرماه برگزار شد.
در این نشست، محمدرضا محمدی، مدیرعامل شرکت سیمان تأمین با اشاره به وضعیت مصرف انرژی در این مجموعه گفت:
«۵۲.۳ درصد از کل انرژی مصرفی شرکتهای شستا مربوط به سیمان تأمین است. این رقم قابل توجه نشاندهنده ضرورت ورود فوری و برنامهریزیشده برای کاهش مصرف انرژی در این صنعت است. توقف در خطوط تولید نه تنها موجب زیان مستقیم شده، بلکه حدود ۴ هزار میلیارد تومان (۴ همت) عدمالنفع برای مجموعه به همراه داشته است. از ابتدای سال جاری انرژی و زمان زیادی صرف شناسایی راهکارهای حل این مسئله شده است و تحقق تکالیف قانونی در حوزهٔ بهرهوری انرژی را بهصورت جدی در دستور کار قرار دادهایم.»
مدیر عامل شرکت سیتا ادامه داد: «تمرکز ما بر بهرهوری، مدیریت انرژی در اختیار و اصلاح فرآیندهای تولید است تا با کاهش مصرف، ضمن تحقق الزامات قانونی، ریسک توقف تولید را نیز کاهش دهیم.»
محمدی با اشاره به عملکرد موفق شرکتها در شرایط بحرانی اخیر موسوم به «جنگ ۱۲ روزه انرژی» افزود: «در طول این دوره حساس، شرکتها بدون توقف به فعالیت ادامه دادند و این نشان میدهد که زیرساختها و هماهنگی مناسبی در این زمینه شکل گرفته است.»
در ادامه، فاضل عبیات، معاون فنی و مهندسی شرکت سیمان تأمین با تأکید بر نگاه جامع در تدوین این سند گفت: «ما با مجموعهای از اقدامات به مسئله ورود کردهایم و اکنون بهدنبال تنوعبخشی متناسب با ظرفیتهای شرکتهای زیرمجموعه هستیم تا به برنامهای برسیم که حداقل خطا را داشته باشد و بتوانیم سرعت عمل فعالیتها را افزایش دهیم. هدف اصلی، کاهش آثار و دامنههای ناترازی انرژی در مجموعههای سیمانی است.»
در این نشست، نقشه راه انرژی صنعت سیمان به مدیران عامل شرکتها ارائه شد. این سند با تکیه بر تفکر استراتژیک و بررسی گزارشهای شرکتهای تابعه تهیه شده و بهعنوان یک سند پویا، قابلیت بهروزرسانی و تطبیق با شرایط جدید را دارد.
محورهای کلیدی این نقشه راه عبارتند از:
* بررسی وضعیت تولید و مصرف انرژی برق در صنعت سیمان
* چالشهای سبد سوخت و وابستگی به منابع محدود انرژی
* افزایش کارایی و ارتقای بهرهوری
* تولید اقتصادی انرژی
* ارتقا فناوریهای مصرف انرژی
* تأمین و خرید بهینه انرژی
این سند میتواند بهعنوان الگویی برای سایر شرکتهای زیرمجموعه شستا در مدیریت مصرف انرژی و عبور از بحران ناترازی انرژی در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید