ساماندهی 19 شرکت کم بازده/ بهبود فروش سیمان/ عرضه سیمان تامین در بورس (منتشر شده در روزنامه ایران 16 آذر 1398 – صفحه6) لینک
تا چندسال پیش هر زمان که نامی از شستا و شرکتهای تابعه آن به میان میآمد، کلماتی چون ” ابهام” و “غیرشفاف” بودن شرکتهای این حوزه به ذهن متبادر میشد؛ و حتی وضعیت عملکردی و اقدامات شرکتهای تابعه این قطب اقتصادی تامین اجتماعی برای بیشتر فعالان اقتصادی هم روشن نبود؛ چه رسد به مردم. اما از سال گذشته و با حضور وزیر جدید تعاون،کار و رفاه امور اجتماعی، یکی از وعده های مهم او ایجاد شفافیت و مدیریت درآمدها بود که با انتصابات جدید در هلدینگ شستا(شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و شرکتهای زیرمجموعه آن پیگیری شد.شرکت سیمان تامین شستا، به عنوان بزرگترین قطب صنعت سیمان ایران که در حوزه عمران و حمل و نقل نیز فعالیت دارد، یکی از این شرکت های تابعه بوده که با ساماندهی مدیریتی در دور تازه، تحولاتی را از ابتدای سال جاری به ثبت رسانده است. از ماههای پایانی سال 97 در این مجموعه، روند نظارتی و مدیریتی با برنامه ریزی مشخصی درحال اداره است که با بودجهبندی و گزارش دهیهای 3ماهه و 6 ماهه از سوی مدیران این مجموعه و شستا اطلاع رسانی شده است. درهمین خصوص 29 آبان 98 . پس از بررسی عملکرد 6ماهه شرکتهای تابعه در هلدینگ سیمان تامین نشست بررسی عملکرد شش ماهه شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین در شستا برگزار شد. در ادامه جزئیات این نشست که با حضور محمد رضوانیفر مدیرعامل شستا، محمود ملکوتیخواه عضو هیات مدیره شستا، معاونان و مدیران شستا و سیمان تامین و با ارائه رضا جمارانیان مدیرعامل سیمان تامین برگزار شد، را می خوانید:
30 درصد تولید کشور در سیمان تامین شستا
شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین یا هلدینگ سیمان تامین، هلدینگ تخصصی سرمایهگذاری درصنعت سیمان (و صنایع وابسته)، عمران و حملونقل، به عنوان شرکت تابعه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) مدیریت حدود 41 شرکت در 3 حوزه یاد شده را برعهده و وزن بالایی درصنعت سیمان کشور دارد. هم اکنون 30درصد تولید سیمان کشور در شرکتهای تابعه این هلدینگ انجام میشود و نگاهی به جایگاه شرکت در صنعت هم نشان میدهد که 26 میلیون تن از ظرفیت تولید سیمان کشور در 17 شرکت تابعه سیمانی این شرکت تولید می شود.
جایگاه سیمان تامین در صنعت سیمان (جدول 1)
نام محصول | واحد محصول | ظرفيت توليد ايران | ظرفيت توليد هلدینگ | سهم هلدینگ از ظرفيت توليد درايران |
سيمان | ميليون تن | 88 | 26 | 30درصد |
کلینکر | میلیون تن | 85 | 25 | 30درصد |
رشد 94 درصدی سود در کل گروه سیمان تامین
بر اساس اطلاعات تجمیعی در حوزه عملکرد تجمیعی هلدینگ سیمان تامین درکل گروه(سیمان، عمران وحملو نقل) آمارها حکایت از رشد 94 درصدی سود خالص در مقایسه با 6 ماهه سال 97 دارد که ناشی از رشد 56 درصدی سود عملیاتی و 47 درصدی سود ناخالص در مقایسه با دوره مشابه قبل بوده است. در این دوره درآمد فروش هم پس از کسر هزینه های حمل و صادرات 36 درصد رشد داشته است (جدول شماره 2) . بررسی عملکرد تجمیعی هلدینگ سیمان تامین در شرکتهای سیمانی هم نشان میدهد که درآمد فروش در 6 ماهه نخست سال 1398 و در مقایسه با سال قبل رشد 47 درصدی را ثبت کرده است که رشد 89 درصدی سود خالص را به همراه داشته است. در این دوره سود و زیان عملیاتی رشد 52 درصدی و سود ناخالص هم 44 درصد ارتقا یافته است. همچنین مقایسه عملکردهای این حوزه در قیاس با بودجه پیش بینی شده هم خبر از رشد 56 درصدی سود خالص میدهد که منشا بهبود مدیریتی و سیاست گذاری دارد.
مقایسه عملکرد تجمیعی در 6 ماه (جدول 2)
درصد تغییر (در مقایسه با 6 ماهه 97) | کل گروه (سیمان، عمران و حملو نقل) |
36 | درآمد فروش (کسر هزینه حمل و صادرات) |
47 | سود ناخالص |
56 | سود عملیاتی (EBITD) |
94 | سود خالص |
رشد فروش 2 برابر میانگین صنعت و کشور
نگاهی دقیقتر به عملکرد ارائه شده در نشست بررسی گزارش عملکرد 6ماهه در حوزه تولید و فروش سیمان و کلینکر در هلدینگ هم حکایت از رشد آمارها در این دوره دارد. بر اساس آمارهای ارائه شده در این جلسه، در کل صنعت سیمان ایران شاهد رشد 8 درصد تولید کلینکر و رشد 7درصدی تولید سیمان در6ماهه 98 نسبت به 97 بودهایم.این روند رو به رشد در صنعت هم در هلدینگ سیمان تامین با شکل مناسبی جریان داشته و در همین دوره، سیمان تامین شستا توانسته با2 درصد رشد درتولید کلینکر و 3 درصد رشد در تولید سیمان همراه باشد. با توجه به موجودی های کلینکرابتدای دوره، رکورد کم نظیر افزایش 14 درصدی فروش در گروه سیمان تامین ثبت شد که دو برابر آمار رشد کل صنعت بود. به بیان ساده، فروش سیمان وکلینکر در کل صنعت در شش ماهه اول سال 98 نسبت به 97 حدود 7درصد رشد داشت اما مجموعه گروه تامین با روند مثبت تری نسبت به صنعت، از رشد فروش 14 درصد در شش ماهه اول سال 98 برخوردار شده است.
همراهی با سیاستهای اقتصادی کشور در سیمان تامین
شرکت سیمان تامین شستا در حوزه ارتقای سود آوری و افزایش ارزش دارایی های شستا در این هلدینگ منجر به برخی اقدامات ارزشمند نیز شده که در حوزه صادرات با واریز به موقع ارز به سامانه نیما خود را نشان داده است.
بر اساس این گزارش، ارتقای صادرات به صورت یک برنامه راهبردی در هلدینگ به شرکت ها ابلاغ شده و این حوزه هم هم تراز با دیگر وقایع این شرکت به پیش رفته و باعث فروش بیشتر در فرای مرزهای ایران شده است. با اقدامات انجام شده، این هلدینگ 17.7میلیون واحد ارزحاصله از صادرات(یورو و دلار) را مطابق ابلاغیه های دولت، در سامانه نیما عرضه کرده تا علاوه بر سوددهی و رشد صادرات غیرنفتی، التزام عملی خود در حوزه اقتصاد مقاومتی را هم به اثبات برساند. یکی دیگر از اقدامات مهم و موثر در این دوره ، انتقال دفاتر مرکزی شرکتهای سیمانی(در تهران) به محل کارخانه ها بوده تا سیاست تمرکز زدایی و بهره گیری از نیروهای بومی در سراسر ایران عملی شود. بر پایه این گزارش، در حال حاضر کلیه دفاتر مرکزی شرکتهای سیمانی در تهران تخلیه و مطابق شیوه نامه فروش داراییهای مازاد ابلاغ شده از سوی شستا عمل شد.
ساماندهی 19 شرکت کم بازده و دیگرشرکتهای تابعه
مرور اقدامات انجام شده در حوزه ساماندهی شرکتهای تابعه شستا هم بیانگر این نکته است که در دو بخش شرکت های فعال و شرکتهای کم بازده ساماندهی انجام و در حال پیگیری است تا روند سوددهی شرکت ها بیش از گذشته اجرایی شود و در عین حال، مداخله اقتصادی این مجموعه در حوزه های کم بازده کاهش یابد.
درحوزه ساماندهی شرکت های کم بازده هم طبق گزارش ارائه شده به شستا، 19 شرکت در حال ساماندهی است و اقداماتی هم انجام شده که به زودی به نتیجه نهایی خواهد رسید. بر همین اساس و پیرو دستورالعمل رییس جمهور محترم، شرکتهایی برای عرضه اولیه در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران تعیین شدند تا به زودی بورسی شوند.
عرضه سیمان تامین در بورس؛ 3 ماه دیگر
در بررسی عملکرد 6ماهه سیمان تامین در شستا، همچنین به بهینه سازی بخش سرمایه گذاری سیمان تأمین و اقدامات در حال انجام این حوزه اشاره و گزارشی ارائه شد؛ در حوزه هایی چون، افزایش سرمایه هلدینگ سیمان تامین (با هدف اصلاح ساختار مالی و سرمایه )، انتقال سهام غیرمرتبط با فعالیت و خارج شدن آن از پرتفوی سیمان تامین.
بر اساس این گزارش، موضوع افزایش سرمایه سیمان تامین از 270 میلیارد تومان به 1270 میلیارد تومان هم خبر دیگری بود که در این جلسه گزارش شد و مطابق این اعلام ، هم اکنون سازمان حسابرسی به عنوان بازرس قانونی، گزارش مربوطه را ارائه و گزارش توجیهی جهت تصویب در مجمع فوقالعاده ارائه خواهد شد .همچنین اعلام شد که عرضه شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین شستا مطابق اعلام قبلی، تا 3 ماه دیگر در بورس اوراق بهادار انجام و عملیاتی خواهد شد. گفتنی است پاسخ و رفع بندهای گزارش حسابرسی، تغییر نام شرکت و عرضه سهام سیمان ساوه (در آذر ماه) نیز برنامهریزی شده است.
احقاق حقوق در پروندههای معوق از گذشته
مطابق سیاست های تازه در شستا و سیمان تامین، یکی از اقدامات اساسی، پیگیری پروندههایی بوده است که از یک دهه گذشته در این مجموعه رسوب کرده بود. بر اساس گزارش مدیریت سیمان تامین به شستا، هم اکنون 7 پرونده مهم که دریک دهه گذشته معوق مانده بود در حال پیگیری است و این پیگیریهای کلان به جز رسیدگی هایی است که در شرکت های تابعه زیر مجموعه در حال انجام است و به صورت جداگانه در حال احقاق حقوق و پیگیری قضایی مسببان این پرونده ها در حال اجراست.
محمد رضوانیفر مدیرعامل شستا در جلسه بررسی عملکرد6 ماهه سیمان تامین
روند سوددهی شرکتهای شستا ادامه دارد
محمد رضوانیفر مدیرعامل شستا در نشست بررسی گزارش عملکرد شش ماهه شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین با تاکید بر اینکه ارتقای تولید، بهبود فرآیندهای فروش و کاهش بهای تمام شده محصولات اهمیت بهسزایی دارد، گفت: این روند در شستا رشد کرده و با ارتقای سود آوری نیز همراه شده است.
به گزارش روابط عمومی سیمان تامین شستا ، محمد رضوانی فر مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با بیان این مطلب در جلسه بررسی عملکرد 6ماهه شرکت سیمان تامین در محل شستا، گفت: سرعت بهبود و رشد شرکت های سیمان تامین شستا نشاندهنده عملکرد مثبت و رو به رشدی است که در سیاستهای ابلاغی به مدیران بر آن تاکید شده و در ادامه هم با هم افزایی درونگروهی تکمیل خواهد شد.
او با بیان اینکه، برگزاری جلسات عملکرد شرکت ها در دورههای 3 ماهه و 6 ماهه یک بدعت نیکو در این حوزه بوده، افزود: گام اول شفافسازی عملکردها در شرکتهای تابعه شستا عملیاتی و محکم برداشته و به همه ثابت شد که شعار نداده و با بررسی عملکردها و پیگیری جدی مشکلات، آسیبها و ارائه گزارش دقیق به رسانهها، شفافیت را اجرایی کردهایم.
وی ادامه داد: شرکت سیمان تامین یکی از شرکت های پیشرو در این مسیر بوده و در ادامه مسیر، همه شرکتها جزئیات عملکردی گزارش داده خواهد شد و به زودی منتشر میشود تا همه بدانند چه کارهایی انجام شده و چه اقداماتی انجام خواهد شد.
او تاکید کرد: انتشار شفاف عملکرد شرکتهای تابعه سیمان تامین و سایر شرکتها، گام اول شفاف سازی و در گام بعدی پیگیری مجدانه مطالبات سهامداران شستا کلید خورده است.
رضوانی فر با اشاره به اهمیت جایگاه افکار عمومی در خصوص اقدامات انجام شده تاکید کرد: در نگاه ما و مطابق سیاستهای ابلاغی فساد ستیزی تنها پیگیری مطالبات در شرکت های تابعه نبوده و علاوه بر پیگیری مجدانه مطالبات معوق ، تخلفات و دعویهای حقوقی به روز شده و پیگیری آنها ادامه دارد.
وی توضیح داد: علاوه بر احقاق مطالبات، هم اکنون پیگیر خسارتهای وارده به منافع شستا از دورههای گذشته تاکنون هم هستیم و علیه مسببان و تصمیمسازان وقت هم که باعث آسیب به منافع مردم شدهاند نیز اقامه دعوی حقوقی کردهایم تا گام دوم فساد ستیزی با رویکرد عملی دنبال شود.
او به اصلاح فرآیندها و آیین نامهها در همه بخشها اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از فسادهای احتمالی هم، به روز رسانی آییننامههای فروش، مطالبات، تخفیفات، قراردادهای پیمانکاری،استخدامی و … اجرا شد و راه نفوذ سودجویان و دست اندازان به منافع عمومی بسته خواهد شد.
رضا جمارانیان مدیرعامل سیمان تامین در جلسه بررسی عملکرد 6 ماهه
آغاز فاز دوم بهبود وضعیت شرکتهای تابعه سیمان تامین
در دور اول بهبود مدیریت در هلدینگ سیمان تامین با تحقق رشد سوددهی شرکت های سیمانی، فاز دوم فعالیت ها برای کاهش قیمت تمام شده آغاز خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی سیمان تامین شستا، رضا جمارانیان مدیرعامل شرکت سیمان تامین شستا در جلسه بررسی عملکرد 6 ماهه این شرکت در شستا، با بیان این مطلب گفت: مرور آمارها و ارقام ارائه شده در گزارش 6 ماهه تاکید دارد که روند این شرکت به سمت و سویی است که در 6 ماهه دوم سال انتظار رشد بیشتر هم برای این شرکت دور از ذهن نیست.
او با اشاره به رشد 94 درصدی سود در مجموع شرکت های حوزه عمران، حمل و نقل و سیمان در 6 ماهه گذشته، افزود: حدود 80 درصد رشد سوددهی در شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین مربوط به بهبود وضعیت در بخش شرکتهای سیمانی بوده که با برنامه ریزی فاز اول و تمرکز بر موضوع فروش کسب شده است .
او تاکید کرد: با وجود رشد مناسب فروش و سودآوری در 6 ماهه نخست سال، معتقدیم که قابلیت رشد بیشتری را هم داریم و پس از عبور از فاز اول کاری که همانا بهبود سوددهی شرکت ها بود، فاز دوم کار آغاز شده و در این دور تازه باید قیمت تمام شده را در شرکت های تابعه کاهش دهیم تا سود آوری بیشتری نصیب هلدینگ، شستا و سهامدارن محترم شود.
وصول سود سهام و انتقال به شستا
مدیرعامل سیمان تامین به اقدامات مهم و کم سابقه در این دوره هم اشاره و گفت: در حوزه وصول مطالبات شرکتهای مجموعه تدابیر ویژه ای اتخاذ شد و با اخذ ضمانت های محکم و کاهش دوره وصول مطالبات توانستیم سود سهام شرکت ها تا پایان سال 1396 را که از سال 1394 تا این دوره معوق شده بود را به صورت کامل تسویه کنیم و در ادامه سود سهام 90 درصد شرکت ها برای سال 97 را هم پیش از موعد مقرر قانونی وصول و به شستا پرداخت کنیم.
او با اشاره به جایگاه سیمان تامین در صنعت کشور و برآورد های پیش رو گفت: سیمان تامین شستا به عنوان بزرگترین هلدینگ سیمانی کشور، طی 6 ماهه گذشته اقدامات رو به رشد متعددی را به ثبت رسانده و توانسته با وجود ظرفیت 30 درصدی تولید سیمان کشور، سهم 37 درصدی از فروش را نصیب خود کند.
او ادامه داد:رشد فروش سیمان تامین به صورت میانگین 7 درصد بیشتر از میانگین صنعت و کشور بوده است که همین موضوع باعث ارتقای سوددهی این هلدینگ هم شده است.
دیدگاهتان را بنویسید